Uppvärmning attefallshus

Vad kostar det att värma upp ett attefallshus?

Först och främst måste du tänka på hur du ska använda attefallshuset, ska du vara där dagligen bör du välja ett alternativ att värma upp attefallshuset, ska du bara vara där ibland väljer du ett annat och om attefallshuset ska användas som permanentbostad finns det särskilda energikrav från Boverkets byggregler. Det är samma krav som för vilken bostad som helst som ska användas året om. Om du ska använda det som gäststuga finns det andra värmekällor att titta närmare på.

Så vad har jag att välja på?

Elvärme till attefallshus

Är en stabil och enkel lösning, men har väldigt höga driftkostnader. Det är med andra ord inget bra alternativ för ett attefallshus som ska värmas upp året runt.

Vattenburen uppvärmning för attefallshus

Fungerar för hus som ska användas som permanentboende. Det går att använda för underhållsvärme och ger låga driftkostnader. Det är dock dyrt att installera.

Braskamin som uppvärmning till attefallshuset

Passar det attefallshus som används som gäststuga där du vill ha snabb uppvärmning under en kortare period. Det är dock dyrt att installera en braskamin & den kräver tillsyn då den är igång.

Luftvärmepump för attefallshus

Fungerar för attefallshus som ska kunna användas mer regelbundet. Den är billig att installera & fungerar utmärkt för underhållsvärme. En luftvärmepump kan också användas till luftkonditionering för de varma sommardagarna. Luftvärmepump är också bra för andra typer av byggnader, så som förråd eller garage, eftersom det skyddar mot frys– & fuktskador.