Köp rätt tomt för ditt attefallshus

  1. Bestäm rätt område för ditt fritidshus: Precis som att köpa ett befintligt hem, tänk dig framför om vilken typ av gemenskap och plats som passar din stil. Oavsett om du vill ha trottoarer, cykelvägar, skolor och shopping inom gångavstånd eller närmaste granne en mil bort, ger ingen annan väg till bostadsägaren dig så finns det många alternativ att ha i åtanke när du köper din tomt.
  2. Titta på vilka byggare som finns i området Kolla in potentiella byggare så mycket som du kolla in tomten och det attefallshus du ska köpa. Alla hus, även modulbyggda hus och kataloghus behöver en färdig grund att stå på så tänk på att det ska finnas duktiga snickare och byggare i närheten av tomten.
  3. Kolla in tomten via satellit: Det här är verkligen ett område där teknik är din bästa vän. Från satellitbilderna av egenskaper hittar du precis här på LotNetwork.com till Google Street View, du kan se vad som är två miles bort så enkelt som vad som ligger bredvid. Den vackra lediga tomten till salu kan vara fynd prissatt eftersom det finns en grisgård bara nerför vägen.
  4. Dubbelklicka fastighetsförhållanden: Du måste absolut göra ett besök på tomten och gå igenom hela tomten/fastigheten. Att planera uteplatsen precis på rätt ställe där man kan sitta och titta på solnedgången. Den ”milda strömmen” kan bli en rasande flod av regn. Ett stort dödområde utan gräs kan innebära dolda miljöproblem. Saker kan hända: Vi lärde oss en 100 000-lektion när en säljare misslyckades med att avslöja den dolda oljetanken på en fastighet som vi köpte för att bygga ett miljövänligt attefallshus.
  5. Bekräfta status för infrastruktur: Se till att det inte finns några dolda avgifter för anslutning till vatten och avlopp. Behöver du separat-system? Är kabel-tv och höghastighetsinternet ett måste?
  6. Granska vägar och tillgång: Titta på om någon granne i närheten har rätt till genomfart på tomten.
  7. Regler för tomten: Kontrollera om tomten ligger i något känsligt område eller om det finns någon järnväg eller liknande nära.
  8. Arbeta med proffs: Din svåger är en bra kille, men om han inte är köparens fastighetsmäklare eller mäklare med erfarenhet och expertis i att representera köpare av attefallshuset, lita inte helt på hans råd. Om möjligt, ta med dig din byggmästare eller arkitekt innan du köper din tomt.